Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Το κερί και η μάσκα

Το κερί και η μάσκα

Οταν βλέπουμε τους ανθρώπους στο πλήρη δυναμικό του Φωτός που κουβαλάνε μέσα τους, τους δίνουμε το δώρο της απεριόριστης αγάπης και της αποδοχής και αυτό είναι ένα θαυμάσιο δώρο. Αλλά εάν παίρνουν το δώρο και το χρησιμοποιούν για να αλλάξουν βιώνοντας το ή πώς συμπεριφέρονται είναι ένα άλλο πράγμα. Και πρέπει να είμαστε ρεαλιστικοί.

Όταν κάποιος μας χαστουκίσει  στο πρόσωπο μπορούμε να γυρίσουμε  το άλλο μάγουλο ή μπορούμε να περπατήσουμε μακριά. Πέρασα χρόνια από τη ζωή μου που γυρίζα  το άλλο μάγουλο έως ότου ανακάλυψα ότι ήταν ευκολότερο και ασφαλέστερο να αγαπηθούν μερικοί άνθρωποι σε μια απόσταση.

Πέρασα χρόνια από τη ζωή μου να καταλάβω ,όπως κι άλλοι νομίζω μαζί μου, γιατί ενώ υπήρχε η άποψη ότι όλοι είμαστε το ίδιο, ολες οι θρησκείες οδηγούν στον ίδιο Θεό, ολοι οι δρόμοι οδηγούν στον ίδιο προορισμό, εν τούτοις οι μεν  έβρισκαν κουσούρια στους  δε.Κάτι είχαν να πουν για τους υπόλοιπους, αναδεικνύοντας στο τέλος τους εαυτούς τους ως τους σοφότερους και καλύτερους.Τελικά κατάλαβα ότι  ο καθένας διαφήμιζε περισσότερο το δικό του «μαγαζί».

Και ρώταγα τον εαυτό μου...αυτό είναι πνευματικότητα? Φως? Αυτό λέγεται διαφθορά!

Eμαθα να με αγαπώ και να με σέβομαι αρκετά ώστε να ξέρω ότι δεν έχει  σημασία  πόσο πρόσφερα αγάπη,υποστήριξη,συμπόνοια,εκτίμηση, σεβασμό  εάν οι ίδιοι δε μπορούν να λάβουν αυτό το δώρο και να εκφράσουν τη θεία πλευρά τους με αγάπη, υποστήριξη εκτίμηση,σεβασμό.

Είμαι ευλογημένη με θαυμάσιες  σχέσεις, φίλους και συνδέσεις στη ζωή μου, όπως έχω ευλογηθεί επίσης με μερικούς σκληρούς ,κακόβουλους ,άπληστους ανθρώπους που είναι αυθεντία στο να δημιουργούν δράματα,χάος,πόνο και έμαθα να συνδέομαι με το θεικό μέσα τους  αλλά να διατηρώ  την απόστασή μου από τον άνθρωπο.

Ενώ είμαστε όλοι εξίσου θείοι, η ανθρώπινη έκφρασή μας είναι πολύ διαφορετική. Εμαθα να τους βλέπω όπως έιναι και όχι όπως θα ήθελα να είναι.

Ο καθένας μας  είναι θεικός, όλοι έχουμε την ίδια σύνδεση πηγής και όλοι συνδεόμαστε ο ένας με τον άλλον.

Αλλά ο κάθε ένας από εμας εκφράζει την ισορροπία ανθρώπινος και θείος με τους διαφορετικούς τρόπους.

Να βλέπουμε  κάποιον ως θείο και να αδιαφορήσουμε τι κάνει η ανθρώπινη υπόσταση και πτυχή του πρόκειται για ανοησία.

 Ένα από τα πιό προκλητικά μαθήματά μας είναι να αποδεχόμαστε την ανθρώπινη φύση των άλλων
αλλά να κάνουμε  τις επιλογές μας ανάλογα.

Διαφορετικά βάζουμε τους εαυτούς μας στη θέση του θύματος .Δεν το κάνει το άλλο άτομο. Εμείς, αν δεν επιλέξουμε, μπαίνουμε σ αυτη τη θέση από μόνοι μας.

 Ο κόσμος μας είναι ένας θαυμάσιος κόσμος  και υπάρχει τόσο πολύ καλό στους ανθρώπους. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που θα είναι μια πρόκληση και πρέπει να αποφασίσουμε πόσο πόνο και δράμα θα τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν στις ζωές μας.

 Δώστε στον καθέναν το δώρο της γνώσης ότι είναι θεικός αλλά να θυμάστε να δίνετε  προσοχή σε αυτό που ο άνθρωπος κάνει.

Κρατήστε την πίστη σας , είμαστε όλοι μαζί  σε αυτό και ο χρόνος κινείται γρήγορα.

 Δεχτείτε όλα τα δώρα της κατανόησης με ευγνωμοσύνη και χρησιμοποιήστε τα για να εφαρμόσετε τη συγχώρεση, την απελευθέρωση και τη θεραπεία σε κάθε κατάσταση. 

Γίνετε ο παρατηρητής στη ζωή σας, καθώς μένετε σταθερά εστιασμένοι στην πορεία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: