Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Συνδυασμός της παλαιάς θρησκείας των Κελτών με το σύστημα πεποιθήσεων των Ινδιάνων.Και οι δύο είναι Γεωκεντρικές δηλαδή βασίζονται στη Γαία-Γη δίνοντας μεγάλη σημασία στη αρμονική συνύπαρξη και στον πλήρη σεβασμό της φύσης.Και οι δύο περιλαμβάνουν τις θηλυκές Θεότητες μαζί με τους αρσενικούς Θεούς. Και οι δύο αναγνωρίζουν μια πηγή, ένα καθολικό πνεύμα που είναι η ενέργεια πίσω από όλα.
Πάνω αριστερά, ο Πατέρας Ουρανός με το ουράνιο τόξο. Το ουράνιο τόξο είναι το όραμα για πλανητική θεραπεία,ισορροπία και υγεία.
Πάνω δεξιά είναι ο Υφαντής, υφαίνοντας το φάσμα της ζωής.Το νήμα συνδέει όλη την Υπαρξη, όλη τη ζωή.Αυτό επιδυκνύει πως όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο.Ο,τι κάνουμε έχει επίδραση στο Ολον.Δεν υπάρχει καμμία Αρχή και κανένα Τέλος.
Κάτω δεξιά είναι ο Αρχοντας του Δάσους,προστάτης των ζώων αλλά είναι και ο βασιλιάς Ηλιος και ο κύκλος των εποχών με τον αέναο κύκλο ανα-γέννησης,ανάπτυξης,ζευγαρώματος,θανάτου.
Κάτω Αριστερή γωνία η Αρχόντισσα της Λίμνης αλλά και η Γαία, η γήινη μητέρα και η θεά της Σελήνης,the high priestess .
Στο κέντρο( σπιράλ) είναι το Φως. Αυτό το Φως είναι το Πνεύμα που οι άνθρωποι του έχουν δώσει πολλά ονόματα,αλλά είναι το ίδιο παρά τα διαφορετικά ονόματα.
Γύρω από το φως είναι τα πρόσωπα της θεάς - το κορίτσι, η μητέρα, και η γριά.Πάλι ο κύκλος των φάσεων της ζωής, που ο καθένας έχει τη δύναμη και την ομορφιά του.Η ενέργεια των φάσεων του φεγγαριού αντιστοιχεί σε κάθε πρόσωπο της θεάς. Το νέο φεγγάρι είναι το κορίτσι. Το πλήρες φεγγάρι είναι η μητέρα. Το εξασθενισμένο φεγγάρι είναι η γριά.
Μετά κάθε μια από τις 4 κατευθύνσεις έχει το αντίστοιχο χρώμα της, την εποχή, το χρόνο της ημέρας, τη φάση φεγγαριών, τα ζώα δύναμης, και πολλές άλλες πτυχές,δηλαδή ένα Medicine wheel= πνευματικό τελετουργικό για να αυξήσει τη δύναμη και να λάβει την προστασία και την καθοδήγηση κάποιος.
Ο βασικός πυρήνας είναι ότι όλα είμαστε ένα!
Κάθε θεά, ζώο δύναμης, οντότητα, κρύσταλλος, αστέρι, φεγγάρι, ήλιος, είναι μια έκφραση του θείου. Όλα έχουν το σκοπό τους και μπορούν να μας βοηθήσουν με τους δικούς τρόπους, για ανάπτυξη και θεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: