Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ποια ταινία εσείς θα επιλέξετε να δείτε?

Αιτία και του Αποτέλεσμα είναι ένας αμετάβλητος Νόμος ο οποίος όμως δε λέει ότι πρέπει να τιμωρηθούμε ή να μπλοκαριστούμε λόγω του παρελθόντος μας.Στην πραγματικότητα ο Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος επιδιώκει να μας απελευθερώσει από το παρελθόν μας. Η ίδια η ιδέα του παρελθόντος στηρίζεται στην πίστη και στην πεποίθηση ότι υπάρχει γραμμικός χρόνος.Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι στην πραγματικότητα ταυτόχρονος και όχι γραμμικός.Δηλαδή, όσα ζήσατε ως εμπειρίες και όσα θα ζήσετε ως εμπειρίες συμβαίνουν ακριβώς τώρα!Αυτή εδώ τη τωρινή στιγμή. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει καμμία άλλη στιγμή εκτός από τη τωρινή.Οι άνθρωποι στη γη διαμόρφωσαν την πεποίθηση ότι υπάρχει παρελθόν ,παρόν και μέλλον ως ένα τρόπο για να μετράνε την εξέλιξη τους και τα επιτεύγματα τους.Ομως είμαστε ήδη ενωμένοι με τη Πηγή άρα είμαστε ή έχουμε όλα όσα θέλουμε να είμαστε ή επιθυμούμε..Μόλις το συνειδητοποιήσουμε αυτό, το βιώνουμε ως εμπειρία.

Διάφορες πραγματικότητες συνυπάρχουν ταυτόχρονα αυτη τη στιγμή.Το καταλαβαίνουμε καλύτερα με το απλό παράδειγμα της τηλεόρασης και των ταινιών.Διάφορες ταινίες παίζουν αυτή τη στιγμή. Εσείς επιλέγετε ποια θα δείτε.Δε χρειάζεστε την άδεια κανενός! Εσείς αποφασίζετε.Μία ταινία είναι ένα αριστούργημα, μία υπέροχη ταινία που σας εμπνέει και σας ενδυναμώνει ενώ μία άλλη είναι γεμάτη με βαρύ δράμα, συναισθηματικές απογοητεύσεις και όλων των ειδών τα προβλήματα.Αυτές οι ταινίες συνυπάρχουν ταυτόχρονα και η κάθε μία περιμένει να παίξει και να βιωθεί ακριβώς αυτή τη στιγμή.

Ποια ταινία εσείς θα επιλέξετε να δείτε, να παίξετε και να βιώσετε?Αυτό το αποφασίζετε με βάση  τις σκέψεις που επιλέγετε να σκεφτείτε.Επιλέγουμε τις σκέψεις μας άρα και επιλέγουμε τον τύπο ταινίας /ζωής που ζούμε.Ολοι έχουμε εξίσου τα προσόντα να παίξουμε τα προσόντα της ταινίας που επιλέγουμε.Δε χρειάζεται να κερδίσουμε το δικαίωμα για να παίξουμε την ταινία υπέροχη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: